Help de raad om de juiste keuzes te maken

Persbericht gemeente Tilburg 4 juni 2021

Vandaag, 4 juni 2021, biedt het college de jaarlijkse Perspectiefnota aan aan de raad. In deze nota geeft het college een vooruitblik op de begroting voor volgend jaar. ‘Dit zijn we van plan in 2022, dit worden de prioriteiten, hier gaat het geld naar toe’. Daarover gaat in grote lijnen de Perspectiefnota.

Net als de begroting is ook de Perspectiefnota een belangrijk stuk. Voor het debat daarover trekt de raad twee dagen uit: maandag 28 juni en donderdag 1 juli.

Eerst de stad aan zet

Voordat de raad over de Perspectiefnota debatteert, wil de raad graag van de inwoners van Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel weten wat zij belangrijk vinden voor 2022. Inwoners hebben verschillende mogelijkheden om de raad te helpen de juiste keuzes te maken.

Online vragenlijst

Inwoners kunnen de raad helpen bij het maken van de juiste keuzes door een paar vragen te beantwoorden.
Dat kan heel gemakkelijk via https://nl.research.net/r/RaadTilburg2021 of door bijgaande QR code te scannen met je mobiel. De vragenlijst kan tot en met maandag 14 juni worden ingevuld. Hebben inwoners hulp nodig bij het invullen dan is op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 via (013) 542 82 84 een medewerker van de Raadsgriffie bereikbaar. Zij helpt inwoners graag verder.

14 juni: in gesprek met de raad

Willen inwoners over onderwerpen uit de Perspectiefnota met raadsleden digitaal in gesprek? Dat kan op maandagmiddag 14 juni van 15.00 uur tot 18:00 uur. Inwoners kunnen zich opgeven via het inschrijfformulier op de website www.raadtilburg.nl, of sturen een mail naar raadsgriffie@tilburg.nl. Geef wel aan over welk onderwerp je graag in gesprek gaat. Je kunt kiezen uit: Inclusieve stad (iedereen mag meedoen), Vitale stad (wonen en werken), Duurzame stad (klimaat, groen en mobiliteit) en Samen en dichtbij (wijkgericht werken en dienstverlening). Na je aanmelding ontvangen inwoners een e-mail met het tijdstip van het gesprek en een link naar het digitaal overleg (via Teams).

Vervolg

Wanneer de raad de Perspectiefnota op 1 juli heeft vastgesteld, gaat het college vervolgens aan de slag met het opstellen van de begroting voor 2022. Die staat in november van dit jaar op de agenda van de raad.

Meer informatie nodig?

Zie www.raadtilburg.nl    

Contactpersoon: Jeroen Schrauwen, 06 311 03 870, jeroen.schrauwen@tilburg.nl

Bijlage: persbericht perspectiefnota juni2022.pdf