Evenement Boeken en Buren – Wagnerplein zaterdag 24 september

Op zaterdag 24 september organiseert de Noordraad met het Ronde Tafelhuis evenement “Boeken en Buren”. Een mooie samenwerking met   “Wagnerplein Goes Classic”, georganiseerd door de Winkeliersvereniging.

Centraal in ‘Boeken en Buren staat een boekenmarkt. De opbrengst daarvan is voor de Sop- & zeepplank, een variant op de voedselbanken waar wijkbewoners voor een klein bedrag producten voor badkamer, wasmachine en schoonmaakkast kunnen vinden. Sop & Zeepplank is een initiatief van de parochies in Tilburg Noord waar het hele jaar producten worden ingeleverd. De Boekenmarkt heeft een mooi en breed aanbod waaronder ook kinderboeken en curiosa.

Tegelijk zorgt de Noordraad voor informatie voor wijkbewoners over alle nieuwe ontwikkelingen en plannen voor Tilburg Noord. Ook de opdracht voor meer woningen en de planontwikkeling voor het Wagnerplein wordt getoond.  De Noordraad laat zien hoe de wijkorganisaties het hele jaar door zich inspannen voor de belangen van álle bewoners van de wijk.

Bij het VerHalenHuis verzorgt de Wereldkeuken een gezellig terras met smakelijke hapjes gemaakt door wijkbewoners van overal in de wereld. Verder een keur van activiteiten: kinderen kunnen geschminkt worden. Er is een Workshop ‘Lezen en creatief schrijven’ voor kinderen. Sonia verzorgt Zumba demonstraties en UNA geeft een optreden van een dj en enkele jonge rappers uit Tilburg Noord.

Dagelijks worden in het Ronde Tafelhuis Nederlandse les- voor nieuwkomers gegeven. Op deze burendag draaien we het om. U kunt een les ‘Arabisch’, Oekraïens of Somalisch voor beginners volgen. Dat wordt vast een ontspannend gebeuren.

In het Ronde Tafelhuis tonen we de films “Gezond en gelukkig in Tilburg Noord” en “Het Rondetafelhuis”.

Zie het volledige programma.