Selecteer een pagina

Buurtbijeenkomst over verduurzaming woning

Op 28 september vond in De Symfonie een bijeenkomst plaats voor bewoners van Quirijnstok over het verduurzamen van hun huizen. Die bijeenkomst was een succes en de opkomst was groot. De aanwezigen werden geïnformeerd over wat er zowel mogelijk is om een woning duurzamer, energiezuiniger en comfortabeler te maken. En ook hoe de gemeente daarbij kan helpen. Twee bewoners hebben laten zien welke stappen zij geleidelijk hebben gezet, wat de kosten waren en wat de voordelen nu zijn. Stappen groot en klein, mét en zonder grote investeringen: van tochtstrips tot isoleren en het zelf stroom opwekken met zonnepanelen.
Ook aanwezig met praktische informatie en voorbeeldmateriaal was de vrijwilligersorganisatie de Klimaatklussers.

Energieadvies op maat van de duurzaamheidsmakelaar

Tijdens de bijeenkomst heeft Maaike Wolfs verteld over haar werk als duurzaamheidsmakelaar. In Quirijnstok geeft zij gratis energieadvies op maat. Daarvoor plant ze graag een huisbezoek. Ze bekijkt met u samen uw woonsituatie en energieverbruik. Dan volgt een handig stappenplan. Zo’n adviesgesprek (ter waarde van € 210,-) is voor inwoners van Quirijnstok gratis. Veel bezoekers van de bijeenkomst maakten gebruik van dat aanbod en hebben inmiddels zo’n huisbezoek afgesproken.

Nieuwe bijeenkomst

We hebben eerder aangekondigd dat we op 30 november een nieuwe bijeenkomst zouden organiseren. Dat gaat helaas vanwege de coronasituatie niet door. Maar er komt nog zeker een tweede bijeenkomst. Zodra het mogelijk is, maken we een nieuwe datum bekend. Volg daarvoor de berichten op deze website en in de wijkkrant.

Maaike Wolfs

Meer informatie

Aanmelden voor de bijeenkomst hoeft niet. Heeft u nu al vragen? Neem dan gerust contact op met Maaike Wolfs via mail duurzaamquirijnstok@hoom.nl of telefoon 088 00 62 013 (ma t/m vr van 13:00-17:00 uur). Heeft u interesse of kunt u niet naar de bijeenkomst komen? Kijk voor meer informatie op www.duurzamertilburg.nl/quirijnstok.