Selecteer een pagina

Atletiekaccommodatie Attila verhuist niet naar Noord

Vanwege de vergaande plannen voor een nieuwe woonwijk in Stappegoor, heeft de gemeente het afgelopen anderhalf jaar onderzoek gedaan naar het verplaatsen van Attila, de atletiekaccommodatie die gevestigd is op Stappegoor. Er werden uiteindelijk drie locaties onderzocht: Prinsenhoef, de Gershwinstraat (in Noord) en Landgoed De Groene Kamer. Daarnaast bestond ook de optie om Attila op Stappegoor te laten blijven. De gemeente heeft vervolgens een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de drie locaties en een digitale bijeenkomst georganiseerd waar omwonenden, buurtbewoners en belanghebbende organisaties aan deel konden nemen.

Voor de omwonenden van de Gershwinstraat in de wijk Quirijnstok (nabij het Quirijnstokpark) was het een spannende periode. Vooral omdat deze locatie al snel als meest geschikt werd bestempeld. Een aantal daar al aanwezige sportorganisaties en bewoners zagen veel obstakels zoals het verplaatsen van recentelijk vernieuwde panden van een petanquevereniging, het verdwijnen van een aanzienlijk deel van het park (met daarbij beschermde boom-, dier- en vogelsoorten) en geluids- licht- en verkeersoverlast. Ook Attila zelf had een voorkeur voor Prinsenhoef. De Noordraad zag evenwel potenties voor ons stadsdeel met een grote atletiekaccommodatie.

Uiteindelijk werd in september bekend dat de verhuizing van het sportcomplex naar de Gershwinstraat niet doorgaat en dat Attila gehuisvest blijft op Stappegoor. De sportaccommodatie zal worden ingepast in andere daar te behouden sportfaciliteiten (o.a. voor de onderwijsinstellingen) en binnen een te ontwikkelen Stappegoorpark. Voor meer informatie (zoals raadsvoorstellen en haalbaarheidsonderzoek) heeft de gemeente een website beschikbaar gesteld: www.tilburg.nl/stappegoor .